Când se apropie ziua de naștere a unui copil, unii părinți se entuziasmează adesea și se pregătesc din timp pentru a sărbători ocazia. Dar există și părinți care preferă să economisească toate cheltuielile implicate în organizarea unei petreceri de ziua de naștere și decid să nu organizeze deloc o petrecere. Acest lucru ar putea avea efecte nedorite.

În acest articol ne-am propus să vorbim despre importanța sărbătoririi zilei de naștere a copiilor. Încurajăm părinții să nu ignore importanța acestui eveniment!

Da, totul s-a schimbat. Ceea ce obișnuiam să considerăm o simplă sărbătoare a zilei de naștere a devenit acum organizarea unei întregi petreceri tematice, cu peste 50 de invitați, mese personalizate cu bomboane și decorațiuni scumpe șamd. Cu toate acestea, pisihologii subliniază tot mai des importanța sărbătoririi zilelor de naștere într-un mod semnificativ, deoarece copiii, ca și adulții, caută explicații pentru evenimentele personale.

Au fost realizate studii între conceptele de vârstă și ziua de naștere la copii mici. Pentru cercetare, au fost examinați 99 de copii americani cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani. Procedura a fost simplă, deoarece toți au prezentat același scenariu: 3 copii de 2 ani erau pe punctul de a împlini 3 ani. Primul a reușit să facă o petrecere, al doilea nu, iar al treilea a avut o petrecere, dar în 2 părți. Voluntarii au fost rugați să indice cât de mare ar fi fiecare copil. Rezultatele au arătat că mulți dintre ei au spus că cel care nu a avut petrecere va avea încă 2 ani și au răspuns că cel care a avut 2 petreceri va avea 4 ani.

Testele au arătat că, pentru copiii cu vârstă preșcolară, experiența anuală a schimbării aparent bruște de la o dată la alta are o mare importanță: deoarece nu există o cauză fizică evidentă sau imediată, ca și în cazul altor tipuri de modificări, copiii consideră o petrecere de ziua de naștere este un eveniment care are loc în mod regulat, și totodată care sporește creșterea.

Cei mai mulți dintre specialiști cred că, dacă pentru un copil de 4 ani, scopul unei petreceri pentru copii este de a împlini 5 ani, atunci contează sărbătoarea. Așadar, părinții ar putea lua în considerare și următoarele avantaje ale acestor evenimente:

Își ridică stima de sine. Când un copil se simte sărbătorit, se simte, de asemenea, iubit și semnificativ în rolul său familial. Ziua lor de naștere devine importantă în viața părinților.
Ele întăresc legăturile familiale. A avea tradiții familiale este benefic. Indiferent de dimensiunea sărbătorii, ceea ce este relevant, este sentimentul de a fi împreună pentru a sărbători ceva special.
Ele stabilesc relații sociale. Invitarea unui cuplu de prieteni, bunicii sau întreaga familie la o petrecere de ziua lui îl ajută pe copil să se relaționeze mai bine prin sentimente de companie și bunătate.
Creează amintiri pozitive. Un studiu al amintirilor preșcolare spune că majoritatea amintirilor din copilărie nu sunt cu adevărat amintiri, ci mai degrabă o amintire creată dintr-o mulțime de date colectate din diferite surse într-un mod inconștient, cum ar fi senzațiile, mirosurile și muzica. Deci, crearea de amintiri dintr-o sărbătoare poate fi ceva cu adevărat semnificativ.
Îi ajută să aibă o percepție a timpului. Copiii nu sunt conștienți de creșterea lor, dacă nu prin alții. De aceea, zilele de naștere sunt o modalitate excelentă de a descoperi procesul de creștere.

Ceea ce este important nu este cel mai sofisticat tort de ziua de naștere din lume și nici cel mai scump cadou de la cel mai prestigios magazin, ci căldura mediului în care copilul se simte inclus, în siguranță și respectat.

Sărbătoriți ziua de naștere a copiilor dvs. Ai o sărbătoare diferită sau specială? Spune-ne în comentarii!

Call Now Button